Ambasadorja Kim reagon për sulmin në Kapitol: SHBA do të jetë më e fortë pas kësaj prove të demokracisë

Ambasadorja amerikane në vendin tonë, Yuri Kim, ka reaguar për ngjarjet në Kapitol, duke u shprehur se këshillat e SHBA për të tjerët duhet të shërbejnë edhe për amerikanët, por liria e fjalës dhe e drejta e protestës nuk duhet të shndërrohet në dhunë ndaj vetë demokracisë.

“Këshillat e Shteteve të Bashkuara për të tjerët zbatohen edhe për ne. Liria e fjalës dhe e drejta e tubimit janë thelbësore për demokracinë, por kjo liri dhe e drejtë nuk duhet të shndërrohet në paligjshmëri dhe dhunë ndaj vetë demokracisë, përfshirë tranzicionin paqësor të pushtetit”, shkruan Kim në Twitter.