Amnistia fiskale, Civici tregon anët pozitive dhe negative – A2

Amnistia fiskale, Civici tregon anët pozitive dhe negative

Amnistitë fiskale, si ajo që ka paralajmëruar qeveria shqiptare, janë praktikë që ndiqen në shumë vende të botës, edhe vendet e zhvilluara. Por, sipas prof. dr. Adrian Civicit, ato duhet të kenë një qëllim final dhe pastaj përcaktohen detajet. I ftuar në “Dita jonë”, Civici tha se qëllimi kryesor i amnistisë është që paratë informale të futen në ekonomi. Një tjetër arsye, sipas tij, mund të jetë fakti që një qeveri është në vështirësi buxhetore.