Amnistia fiskale, një histori e vjetër në Shqipëri. Potenciali dhe rreziqet që lindin nga nisma

Publikuar më: 28/6/2022, ora 16:00

Amnistia fiskale, një histori e vjetër në Shqipëri. Potenciali dhe rreziqet që lindin nga nisma

Publikuar më: 28/6/2022, ora 16:00

Qeveria po ndërmerr nismën që lejon emigrantët shqiptarë të sjellin deri në 2 milionë euro të padeklaruara. Kjo nuk është hera e parë që qeveria shqiptare ndërmerr një amnisti fiskale. Që prej vitit 1999, ajo është tentuar disa herë nga qeveri të ndryshme. Por më shumë sesa një falje e plotë, në të shkuarën janë aplikuar amnisti të pjesshme, kryesisht për fshirjen e gjobave apo penaliteteve.

Amnistia fiskale, një histori e vjetër në Shqipëri. Potenciali dhe rreziqet që lindin nga nisma

Publikuar më: 28/6/2022, ora 16:00

Qeveria po ndërmerr nismën që lejon emigrantët shqiptarë të sjellin deri në 2 milionë euro të padeklaruara. Kjo nuk është hera e parë që qeveria shqiptare ndërmerr një amnisti fiskale. Që prej vitit 1999, ajo është tentuar disa herë nga qeveri të ndryshme. Por më shumë sesa një falje e plotë, në të shkuarën janë aplikuar amnisti të pjesshme, kryesisht për fshirjen e gjobave apo penaliteteve.