Anna Kove, mes shkrimtares dhe përkthyeses

Ajo është shkrimtarja e vetme femër në listën e pesë autorëve që këtë pranverë lakohen si më të mirët për t’u përkthyer në vendet europiane. Vepra e saj, “Kambanat e së dielës”, është përzgjedhur nga juria si një ndër veprat më të mira të botuara këto dy vitet e fundit në shqip.
Në A2 atë e ftojmë për një bisedë mbi librin, si autore, por edhe si përkthyese.