Apeli i Bankës Botërore për të varfrit, çfarë duhet të bëjë qeveria?

Publikuar më: 21/10/2021, ora 15:52

Apeli i Bankës Botërore për të varfrit, çfarë duhet të bëjë qeveria?

Publikuar më: 21/10/2021, ora 15:52

Banka Botërore i rekomandon qeverisë shqiptare që të mbrojë të varfrit nga rritja e çmimeve të ushqimeve dhe energjisë elektrike, duke forcuar skemat e ndihmës ekonomike dhe krijuar vende cilësore pune. Gjatë prezantimit të raportit për ecurinë e ekonomisë në rajon, institucioni financiar ndërkombëtar vlerëson se risqet në ekonominë shqiptare mbetet të larta nga kriza e çmimeve të ushqimeve dhe energjisë, borxhi i lartë dhe niveli i ulët i vaksinimit. Aurora Sulçe, Producente Ekzekutive e Biznesit në A2 CNN, komenton gjetjet e raportit të Bankës Botërore.

Apeli i Bankës Botërore për të varfrit, çfarë duhet të bëjë qeveria?

Publikuar më: 21/10/2021, ora 15:52

Banka Botërore i rekomandon qeverisë shqiptare që të mbrojë të varfrit nga rritja e çmimeve të ushqimeve dhe energjisë elektrike, duke forcuar skemat e ndihmës ekonomike dhe krijuar vende cilësore pune. Gjatë prezantimit të raportit për ecurinë e ekonomisë në rajon, institucioni financiar ndërkombëtar vlerëson se risqet në ekonominë shqiptare mbetet të larta nga kriza e çmimeve të ushqimeve dhe energjisë, borxhi i lartë dhe niveli i ulët i vaksinimit. Aurora Sulçe, Producente Ekzekutive e Biznesit në A2 CNN, komenton gjetjet e raportit të Bankës Botërore.