Aplikimi i Kosovës mbetet në sirtarët e Këshillit të Europës

Publikuar më: 25/6/2022, ora 17:41

Aplikimi i Kosovës mbetet në sirtarët e Këshillit të Europës

Publikuar më: 25/6/2022, ora 17:41

Këshilli i Europës vazhdon ta mbajë në sirtar aplikimin e Kosovës për anëtarësim. Vonesat në shqyrtimin e tij po konsiderohen burokratike. Por vlerësohet se ka qenë momenti i duhur për ta bërë aplikimi, pavarësisht kritikave se Kosova duhej të priste deri sa të siguronte shumicën e votave në Këshill. Megjithatë përparimi në këtë drejtim duket se ndërlidhet me dialogun mes Prishtinës dhe Beogradit.

Aplikimi i Kosovës mbetet në sirtarët e Këshillit të Europës

Publikuar më: 25/6/2022, ora 17:41

Këshilli i Europës vazhdon ta mbajë në sirtar aplikimin e Kosovës për anëtarësim. Vonesat në shqyrtimin e tij po konsiderohen burokratike. Por vlerësohet se ka qenë momenti i duhur për ta bërë aplikimi, pavarësisht kritikave se Kosova duhej të priste deri sa të siguronte shumicën e votave në Këshill. Megjithatë përparimi në këtë drejtim duket se ndërlidhet me dialogun mes Prishtinës dhe Beogradit.