“Arena di Verona”, homazh për viktimat e Covid-19, mes artistëve edhe Saimir Pirgu

Të paktë kanë qenë ata që kanë mundur të shijojnë një shfaqje operistike këto kohë. Kështu ka ndodhur edhe në Arenën e Veronës që ndonëse është hapur zyrtarisht, ka pritur dashamirës të artit në masa të rrepta sigurie.

“Rekuiem” nga Moxart ka qenë kryefjala e kësaj nisje artistike, dhe e gjithë shfaqja e konceptuar si një homazh për të gjithë ata që humbën betejën me koronavirusin.