Arsimi profesional prioritet? Shifrat nuk e tregojnë – A2

Arsimi profesional prioritet? Shifrat nuk e tregojnë

Ndërsa qeveria e shpalli arsimin profesional si një ndër prioritet e saj që gjatë mandatit të parë, duket se rezultatet nuk janë shpresëdhënëse. Të dhënat e Institutit të Statistikave tregojnë se të rinjtë shqiptare i preferojnë pak zanatet dhe numri i atyre që diplomohen në arsimin profesional mbetet relativisht i ulët. Ndjekim materialin e përgatitur nga Angelo Haruni.