Arsyet pse Omicron nuk duhet marrë si grip i zakonshëm

Përditësuar më: 18/1/2022, ora 08:47

Arsyet pse Omicron nuk duhet marrë si grip i zakonshëm

Përditësuar më: 18/1/2022, ora 08:47

Varianti Omicron i pandemisë ka rezultuar me simptoma më të lehta, duke bërë që disa të mendojnë se është ide e mirë ta kalosh Omicronin, për t’i mbyllur hesapet me Covid-19. Por, mjekët thonë se nuk është asnjëherë ide e mirë të sëmuresh qëllimisht dhe se infektimi me Omicron, edhe pse më i lehtë se me variante si Delta, nuk është një shaka. Me mjeken pneumologe Silvana Sadria folëm për rastet me Omicron dhe pasojat e Covid që do bënim mirë t’i shmangim.

Arsyet pse Omicron nuk duhet marrë si grip i zakonshëm

Përditësuar më: 18/1/2022, ora 08:47

Varianti Omicron i pandemisë ka rezultuar me simptoma më të lehta, duke bërë që disa të mendojnë se është ide e mirë ta kalosh Omicronin, për t’i mbyllur hesapet me Covid-19. Por, mjekët thonë se nuk është asnjëherë ide e mirë të sëmuresh qëllimisht dhe se infektimi me Omicron, edhe pse më i lehtë se me variante si Delta, nuk është një shaka. Me mjeken pneumologe Silvana Sadria folëm për rastet me Omicron dhe pasojat e Covid që do bënim mirë t’i shmangim.