“Ata që duan luftë, të shkojnë me fëmijët e tyre”. Shqiptarë e serbë në Kosovë janë kundër tensioneve

Publikuar më: 18/8/2022, ora 13:59

“Ata që duan luftë, të shkojnë me fëmijët e tyre”. Shqiptarë e serbë në Kosovë janë kundër tensioneve

Publikuar më: 18/8/2022, ora 13:59

Shqiptarët dhe serbët që jetojnë në veri të Kosovës, e ndjekin me interes dialogun në Bruksel mes Albin Kurtit dhe Aleksandar Vuçiçit. Ata i tremben asaj që Prishtina e konsideron një kërcënim për një konflikt të ri. Shumë thonë se mosmarrëveshjet mes liderëve nuk janë të mira, së pari për bashkëjetesën mes vetë qytetarëve. Serbët përllogariten në 5% të popullsisë prej 1,8 milionë banorësh të Kosovës. Edhe pse ata që jetojnë në veri të Mitrovicës nuk njohin as qeverinë e as institucionet e Prishtinës, përsëri thonë se nuk duan tensione e konflikte të reja.

“Ata që duan luftë, të shkojnë me fëmijët e tyre”. Shqiptarë e serbë në Kosovë janë kundër tensioneve

Publikuar më: 18/8/2022, ora 13:59

Shqiptarët dhe serbët që jetojnë në veri të Kosovës, e ndjekin me interes dialogun në Bruksel mes Albin Kurtit dhe Aleksandar Vuçiçit. Ata i tremben asaj që Prishtina e konsideron një kërcënim për një konflikt të ri. Shumë thonë se mosmarrëveshjet mes liderëve nuk janë të mira, së pari për bashkëjetesën mes vetë qytetarëve. Serbët përllogariten në 5% të popullsisë prej 1,8 milionë banorësh të Kosovës. Edhe pse ata që jetojnë në veri të Mitrovicës nuk njohin as qeverinë e as institucionet e Prishtinës, përsëri thonë se nuk duan tensione e konflikte të reja.