Bajrami: SPAK mos të jetë si kaposhi i katandisur në një thelë, optimist nga funksionalizimi i Byrosë Kombëtare

Pavarësisht vështirësive, gazetari Armand Bajrami sheh disi me optimizëm fazën e re që do të përfshijë Prokurorinë e Posaçme, që pritet të fuqizohet javët në vijim. Disa sinjale janë shfaqur ditët e fundit, me operacione kundër korrupsionit që kanë tërhequr vëmendjen e opinionit publik.
“Unë nuk do të uroja që hetimet e SPAK t’i ngjanin atyre të mëparshme. Ka vite që procedurat tenderuese mbi uniformat kanë patur persona të hetuar dhe gjykuar, por siç i thonë “kaposhi është katandisur një thelë”, dhe shumë pak zyrtarë janë dënuar. Uroj që SPAK të na tregonte një tjetër përballje të këtyre zyrtareve me drejtësinë”.
Sipas tij, “është e vërtetë për kohën e shkurtër të SPAK dhe presionit të madh, por duhet të jemi konkret. Burimet njerëzore janë të pakta, por në bindjen time dua të marr si goditje pozitive hapat e fundit, si operacioni Shpirti ku të dyshuar janë edhe dy bodigardë të ish-ministrit Tahiri, ose arrestimi i ish-kryebashkiakut të Lushnjës Tushe dhe rasti i tenderit të Ministrisë së Brendshme, ku roli i ish-drejtueses së Blerjeve të Përqendruara nuk është aspak i parëndësishëm në ministri. Uroj që dosjet për këto raste të mbajë pritshmëritë e publikut”, tha ai në Absolut 4.
Por risi për SPAK dhe drejtësinë në vend pritet të vijnë edhe në ditët në vijim.
“Ardhja e 28 hetuesve dhe si pasoje funksionalizimit të Byrosë Kombëtare të hetimit do ta bëj funksionale në fillim të gushtit këtë institucion, ata po mbarojnë trajnimet e fundit me FBI-në amerikane. Ardhja e këtyre personave në një ditë do të përkthehet padyshim në punë dhe në hetime më cilësore. Prokuroria e Posaçme tashme do të ketë një aparat të vetin, që mund të angazhohen në mënyra speciale të hetimit”, shtoi Bajrami.