Ballkani i Hapur, Bumçi: Lavrov i bëri gjërat të dukshme, Serbia s’ka harmoni me asnjë shtet tjetër

Publikuar më: 10/6/2022, ora 21:35

Ballkani i Hapur, Bumçi: Lavrov i bëri gjërat të dukshme, Serbia s’ka harmoni me asnjë shtet tjetër

Publikuar më: 10/6/2022, ora 21:35

Aldo Bumçi nga Partia Demokratike, ish-ministër i Jashtëm, në “Intervistë me Merita Haklaj” foli për Ballkanin e Hapur, të cilin “Lavrov e quajti një nismë të Serbisë e mbështetur nga Rusia”. “Edhe pa folur Lavrov, gjërat janë të dukshme, por ai e bëri edhe me të qartë. Ai tha që BE dhe SHBA duan një Ballkan të mbyllur për vete, ndërsa ne duam një Ballkan të hapur që të ndikojmë. Ky është thelbi. Nëpërmjet Serbisë, edhe pa e thënë Lavrov, Beogradi është bërë pjesë e Unionit Euroaziatik, ka marrëveshje në fushën e mbrojtjes me Rusinë, blen armatime nga Rusia dhe Kina.

Ballkani i Hapur, Bumçi: Lavrov i bëri gjërat të dukshme, Serbia s’ka harmoni me asnjë shtet tjetër

Publikuar më: 10/6/2022, ora 21:35

Aldo Bumçi nga Partia Demokratike, ish-ministër i Jashtëm, në “Intervistë me Merita Haklaj” foli për Ballkanin e Hapur, të cilin “Lavrov e quajti një nismë të Serbisë e mbështetur nga Rusia”. “Edhe pa folur Lavrov, gjërat janë të dukshme, por ai e bëri edhe me të qartë. Ai tha që BE dhe SHBA duan një Ballkan të mbyllur për vete, ndërsa ne duam një Ballkan të hapur që të ndikojmë. Ky është thelbi. Nëpërmjet Serbisë, edhe pa e thënë Lavrov, Beogradi është bërë pjesë e Unionit Euroaziatik, ka marrëveshje në fushën e mbrojtjes me Rusinë, blen armatime nga Rusia dhe Kina.