“Ballkani, kryqëzim interesash”, Mediu: Rusia ka përfituar nga dobësimi i demokracisë në rajon

Publikuar më: 12/11/2021, ora 21:23

“Ballkani, kryqëzim interesash”, Mediu: Rusia ka përfituar nga dobësimi i demokracisë në rajon

Publikuar më: 12/11/2021, ora 21:23

Kryetari i Partisë Republikane, Fatmir Mediu analizoi në “Intervistë” me Merita Haklajn disa nga arsye përse Rusia dhe Kina kanë shtuar ndikimin e tyre në rajonin e Ballkanit, gjë që vihet re dhe ditët e fundit në situatën e tensionuar në disa prej vendeve. Për Mediun, Ballkani ka qenë gjithnjë një rajon interesash për dy fuqitë e mëdha dhe shtoi se Rusia dhe Kina kanë përfituar nga dobësimi i institucioneve demokratike dhe vetë demokracisë.

“Ballkani, kryqëzim interesash”, Mediu: Rusia ka përfituar nga dobësimi i demokracisë në rajon

Publikuar më: 12/11/2021, ora 21:23

Kryetari i Partisë Republikane, Fatmir Mediu analizoi në “Intervistë” me Merita Haklajn disa nga arsye përse Rusia dhe Kina kanë shtuar ndikimin e tyre në rajonin e Ballkanit, gjë që vihet re dhe ditët e fundit në situatën e tensionuar në disa prej vendeve. Për Mediun, Ballkani ka qenë gjithnjë një rajon interesash për dy fuqitë e mëdha dhe shtoi se Rusia dhe Kina kanë përfituar nga dobësimi i institucioneve demokratike dhe vetë demokracisë.