“Bankingu i Hapur” vjen edhe në Shqipëri, ekspertja: Pandemia i dha një hov procesit

Përditësuar më: 3/6/2022, ora 21:30

“Bankingu i Hapur” vjen edhe në Shqipëri, ekspertja: Pandemia i dha një hov procesit

Përditësuar më: 3/6/2022, ora 21:30

Banka e Shqipërisë miratoi këtë javë një rregullore të rëndësishme në mbështetje të ligjit të ri “Për shërbimet e pagesave”. Rregullorja i hap rrugë konceptit të “bankingut të hapur”. Kjo do të thotë se klientët mund të realizojnë shërbime pagesash nga llogaria e tyre bankare edhe nëpërmjet institucioneve të tjera financiare dhe jo domosdoshmërish nëpërmjet bankës, ku kanë llogarinë. Sipas ekspertes për sistemin financiar, Brunilda Isaj, situata pandemike ka përshpejtuar këtë proces.

“Bankingu i Hapur” vjen edhe në Shqipëri, ekspertja: Pandemia i dha një hov procesit

Përditësuar më: 3/6/2022, ora 21:30

Banka e Shqipërisë miratoi këtë javë një rregullore të rëndësishme në mbështetje të ligjit të ri “Për shërbimet e pagesave”. Rregullorja i hap rrugë konceptit të “bankingut të hapur”. Kjo do të thotë se klientët mund të realizojnë shërbime pagesash nga llogaria e tyre bankare edhe nëpërmjet institucioneve të tjera financiare dhe jo domosdoshmërish nëpërmjet bankës, ku kanë llogarinë. Sipas ekspertes për sistemin financiar, Brunilda Isaj, situata pandemike ka përshpejtuar këtë proces.