Bashkia: Transporti publik problematik, por modernizimi kushton

Genc Kojdheli, Drejtor i Përgjithshëm i Projekteve Strategjike dhe Zhvillimit Ekonomik në Bashkinë e Tiranës, pranoi problematikën e madhe të transportit publik, por siç u shpreh ai në “Dita Jonë” në A2, Shqipëria ka çmimin më të ulët të biletës ne rajon.

“Tirana ka çmimin më të lirë të biletës proporcionalisht dhe nominalisht në rajon. Dhe për sa i përket sa para merr qytetari mesatar krahasuar me sa paguan për transportin, por edhe për vleftën nominale. Kosto mesatare nëse paguan abonenë zbret nën 20 lekëshit. Pra nafta kushton njëlloj, kosto kapitale për autobusët, pra për t’i blerë, është njësoj, ndërsa bileta është më e lirë”, tha ai.