BE diskuton për Ballkanin, Varhelyi: Presim progres për zgjerimin pas zgjedhjeve në Bullgari

Publikuar më: 15/11/2021, ora 15:42

BE diskuton për Ballkanin, Varhelyi: Presim progres për zgjerimin pas zgjedhjeve në Bullgari

Publikuar më: 15/11/2021, ora 15:42

Procesi i zgjerimi është mjeti më i fuqishëm i BE për të siguruar stabilitetin në Ballkanin Perëndimor. Kështu u shpreh komisioneri për zgjerimin Oliver Varhelyi në nisje të takimit të ministrave të Jashtëm të Bashkimit Europian, që ndër të tjera diskutojnë sot edhe për situatën në rajon. Varheli shpreson se do të ketë përparim të shpejtë në terren sa i përket çeljes së negociatave me Tiranën dhe Shkupin që këtë vit, pas zgjedhjeve në Bullgari dhe Maqedoninë e Veriut.

BE diskuton për Ballkanin, Varhelyi: Presim progres për zgjerimin pas zgjedhjeve në Bullgari

Publikuar më: 15/11/2021, ora 15:42

Procesi i zgjerimi është mjeti më i fuqishëm i BE për të siguruar stabilitetin në Ballkanin Perëndimor. Kështu u shpreh komisioneri për zgjerimin Oliver Varhelyi në nisje të takimit të ministrave të Jashtëm të Bashkimit Europian, që ndër të tjera diskutojnë sot edhe për situatën në rajon. Varheli shpreson se do të ketë përparim të shpejtë në terren sa i përket çeljes së negociatave me Tiranën dhe Shkupin që këtë vit, pas zgjedhjeve në Bullgari dhe Maqedoninë e Veriut.