BE, presion Bjellorusisë. Opozita kërkon ndihmë, Rusia: Mos ndërhyni

Liderët e Bashkimit Europian shprehën mbështetjen për protestuesit në Bjellorusi. Ata theksuan shqetësimin për zgjedhjet e diskutueshme presidenciale dhe shtuan trysninë ndaj zyrtarëve të lidhur me shtypjen e manifestimeve në vend.