Berisha: “Ballkani i Hapur” do të shënojë masivisht falimentimin e fermave tona

Publikuar më: 18/8/2022, ora 17:05

Berisha: “Ballkani i Hapur” do të shënojë masivisht falimentimin e fermave tona

Publikuar më: 18/8/2022, ora 17:05

Kryetari i Partisë Demokratike, Sali Berisha, tha se fermat shqiptare do të vuajnë pasojat më të mëdha nga përfshirja e Shqipërisë në Ballkanin e Hapur. “Hapja e doganave në kuadër të “Ballkanit të Hapur” do të shënojë masivisht falimentimin e fermave tona. Vetëm brenda një viti janë rritur me 250% importet e prodhimeve bujqësore nga Serbia. Në një kohë kur subvencionet aktuale dhe në dekada për fermerët e ish-Jugosllavisë kanë qenë qindra herë më të mëdha se ato thërrimet që mund të kenë marrë fermerët shqiptarë”, tha Berisha në një bashkëbisedim me fermerët në Kashar.

Berisha: “Ballkani i Hapur” do të shënojë masivisht falimentimin e fermave tona

Publikuar më: 18/8/2022, ora 17:05

Kryetari i Partisë Demokratike, Sali Berisha, tha se fermat shqiptare do të vuajnë pasojat më të mëdha nga përfshirja e Shqipërisë në Ballkanin e Hapur. “Hapja e doganave në kuadër të “Ballkanit të Hapur” do të shënojë masivisht falimentimin e fermave tona. Vetëm brenda një viti janë rritur me 250% importet e prodhimeve bujqësore nga Serbia. Në një kohë kur subvencionet aktuale dhe në dekada për fermerët e ish-Jugosllavisë kanë qenë qindra herë më të mëdha se ato thërrimet që mund të kenë marrë fermerët shqiptarë”, tha Berisha në një bashkëbisedim me fermerët në Kashar.