Biden: Ndërhyjmë ushtarakisht nëse Kina pushton Tajvanin

Publikuar më: 23/5/2022, ora 14:48

Biden: Ndërhyjmë ushtarakisht nëse Kina pushton Tajvanin

Publikuar më: 23/5/2022, ora 14:48

Kina po flirton me rrezikun. Ky është paralajmërimi i lëshuar nga presidenti amerikan, Joe Biden, për vendin komunist lidhur me synimet që ka ndaj Tajvanit dhe për provokimet e shpeshta me avionët luftarakë dhe manovra ushtarake. Kreu i Shtëpisë së Bardhë, duke folur nga Japonia, u zotua se do të ndërhynte edhe ushtarakisht për të mbrojtur shtetin ishull nëse sulmohet, një ndryshim i qartë nga politikat afatgjata të Shteteve të Bashkuara për rajonin.

Biden: Ndërhyjmë ushtarakisht nëse Kina pushton Tajvanin

Publikuar më: 23/5/2022, ora 14:48

Kina po flirton me rrezikun. Ky është paralajmërimi i lëshuar nga presidenti amerikan, Joe Biden, për vendin komunist lidhur me synimet që ka ndaj Tajvanit dhe për provokimet e shpeshta me avionët luftarakë dhe manovra ushtarake. Kreu i Shtëpisë së Bardhë, duke folur nga Japonia, u zotua se do të ndërhynte edhe ushtarakisht për të mbrojtur shtetin ishull nëse sulmohet, një ndryshim i qartë nga politikat afatgjata të Shteteve të Bashkuara për rajonin.