Bilanci i dëmeve të tërmetit: Efektet sa 7,5% e GDP, ekonomia u tkurr me mbi 2%

Përditësuar më: 27/11/2021, ora 11:04

Bilanci i dëmeve të tërmetit: Efektet sa 7,5% e GDP, ekonomia u tkurr me mbi 2%

Përditësuar më: 27/11/2021, ora 11:04

Tërmeti i dy viteve më parë la pas një bilanc të frikshëm në humbje jete dhe dëme materiale, pasojat e të cilit mund të shihen e preken edhe tani. 51 viktima, 913 të plagosur, 202 291 persona të prekur, 17 000 të zhvendosur dhe më shumë se 985 milionë euro dëme, ose thënë ndryshe sa 7,5 për qind e Prodhimit të Përgjithshëm Kombëtar (GDP).

Bilanci i dëmeve të tërmetit: Efektet sa 7,5% e GDP, ekonomia u tkurr me mbi 2%

Përditësuar më: 27/11/2021, ora 11:04

Tërmeti i dy viteve më parë la pas një bilanc të frikshëm në humbje jete dhe dëme materiale, pasojat e të cilit mund të shihen e preken edhe tani. 51 viktima, 913 të plagosur, 202 291 persona të prekur, 17 000 të zhvendosur dhe më shumë se 985 milionë euro dëme, ose thënë ndryshe sa 7,5 për qind e Prodhimit të Përgjithshëm Kombëtar (GDP).