Bimët mjekësore, industria miliona euro në vështirësi – A2

Bimët mjekësore, industria miliona euro në vështirësi

Industria e bimëve aromatike dhe mjekësore është katërfishuar gjatë dekadës së fundit, duke kulmuar me 4.5 miliardë lekë eksporteve vitin e kaluar. Shqipëria është kthyer në një lojtar global, veçanërisht në prodhimin e sherebelës, e cila zë mbi 70% të importeve të kësaj bime në Shtetet e Bashkuara.