Bindet Turqia, tërheq veton: Finlanda dhe Suedia drejt anëtarësimit në NATO

Publikuar më: 29/6/2022, ora 10:36

Bindet Turqia, tërheq veton: Finlanda dhe Suedia drejt anëtarësimit në NATO

Publikuar më: 29/6/2022, ora 10:36

Turqia hoqi veton për anëtarësimin e Suedisë dhe Finlandës në NATO, pas kundërshtimit fillestar që dy vendet t’i bashkoheshin aleancës ushtarake. Ministrat e Jashtëm të tre vendeve firmosën në Madrid një marrëveshje ku angazhohen të mbrojnë sigurinë e njëri-tjetrit, duke i dhënë fund kështu dramës disa javore që testoi unitetin e aleatëve kundër luftës ruse ne Ukrainë.

Bindet Turqia, tërheq veton: Finlanda dhe Suedia drejt anëtarësimit në NATO

Publikuar më: 29/6/2022, ora 10:36

Turqia hoqi veton për anëtarësimin e Suedisë dhe Finlandës në NATO, pas kundërshtimit fillestar që dy vendet t’i bashkoheshin aleancës ushtarake. Ministrat e Jashtëm të tre vendeve firmosën në Madrid një marrëveshje ku angazhohen të mbrojnë sigurinë e njëri-tjetrit, duke i dhënë fund kështu dramës disa javore që testoi unitetin e aleatëve kundër luftës ruse ne Ukrainë.