Blerja e Groenlandës, Trump nuk dorëzohet: Pikë strategjike për Amerikën

“Groenlanda nuk është në shitje dhe idea që ky territor mund t’i shitet Shteteve të Bashkuara është absurd”. As kjo deklaratë e kryeministres së Danimarkës nuk shuan optimizmin e Presidentit amerikan, Donald Trump, i cili pohoi me gojën etij interesin për ishullin më të madh të planetit. Duke folur për gazetarët, kreu i Shtëpisë së Bardhë pranon diskutimet për blerjen e Groenlandës, megjithatë pranon se ky nuk është një prioritet i domosdoshëm.