Blinken i shkruan Kurtit: Shpresojmë në rikthimin e “momentumit” për dialogun

Publikuar më: 14/1/2022, ora 10:48

Blinken i shkruan Kurtit: Shpresojmë në rikthimin e “momentumit” për dialogun

Publikuar më: 14/1/2022, ora 10:48

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken ka thënë se shpreson që të rikthehet momentumi në procesin e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë, dhe që Kosova ti përmbahet zotimet të mëhershme. Ai e bëri këtë deklaratë në një letër drejtuar kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti më 13 janar. “Shtetet e Bashkuara, shpresojnë në udhëheqjen tuaj personale për rikthimin e ‘momentumit’ në procesin e dialogut, duke i mbështetur zotimet paraprake të vendit tuaj, duke e nxitur transparencën, duke i shmangur veprimet apo retorikën që mund t’i rrisë tensionet dhe duke u angazhuar në negociata”, thotë Blinken në letër.

Blinken i shkruan Kurtit: Shpresojmë në rikthimin e “momentumit” për dialogun

Publikuar më: 14/1/2022, ora 10:48

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken ka thënë se shpreson që të rikthehet momentumi në procesin e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë, dhe që Kosova ti përmbahet zotimet të mëhershme. Ai e bëri këtë deklaratë në një letër drejtuar kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti më 13 janar. “Shtetet e Bashkuara, shpresojnë në udhëheqjen tuaj personale për rikthimin e ‘momentumit’ në procesin e dialogut, duke i mbështetur zotimet paraprake të vendit tuaj, duke e nxitur transparencën, duke i shmangur veprimet apo retorikën që mund t’i rrisë tensionet dhe duke u angazhuar në negociata”, thotë Blinken në letër.