Bllokimi i e-Albania, çfarë ndodhi si u ndikua biznesi nga bllokimi i shërbimit?

Publikuar më: 22/7/2022, ora 20:29

Bllokimi i e-Albania, çfarë ndodhi si u ndikua biznesi nga bllokimi i shërbimit?

Publikuar më: 22/7/2022, ora 20:29

Dalja nga shërbimi i faqeve dhe platformës e-Albania, ka bërë që qytetarët dhe veçanërisht sipërmarrjet të mos marrin më shumë se 1200 shërbime publike. Kjo për biznesit kthehet në kosto në kohë e financa. Referuar të dhënave nga Agjencia Kombëtare të Shoqërisë së Informacionit, rënia e e-Albania i kushton shqiptarëve 17 milion transaksione të munguara çdo ditë. Për të folur më shumë lidhur me atë që ka ndodhur me rënien e sistemit, në një kohë kur Shqipëria ka kaluar thuajse tërësisht të gjitha shërbimet publike elektronikisht, i ftuar në Business News, përmes Skype, Gent Progni, ekspert i Teknologjisë së Informacionit.

Bllokimi i e-Albania, çfarë ndodhi si u ndikua biznesi nga bllokimi i shërbimit?

Publikuar më: 22/7/2022, ora 20:29

Dalja nga shërbimi i faqeve dhe platformës e-Albania, ka bërë që qytetarët dhe veçanërisht sipërmarrjet të mos marrin më shumë se 1200 shërbime publike. Kjo për biznesit kthehet në kosto në kohë e financa. Referuar të dhënave nga Agjencia Kombëtare të Shoqërisë së Informacionit, rënia e e-Albania i kushton shqiptarëve 17 milion transaksione të munguara çdo ditë. Për të folur më shumë lidhur me atë që ka ndodhur me rënien e sistemit, në një kohë kur Shqipëria ka kaluar thuajse tërësisht të gjitha shërbimet publike elektronikisht, i ftuar në Business News, përmes Skype, Gent Progni, ekspert i Teknologjisë së Informacionit.