Bllokimi i Shqipërisë dhe RMV, Von der Leyen kërkon heqjen e të drejtës së vetos

Publikuar më: 21/6/2022, ora 15:22

Bllokimi i Shqipërisë dhe RMV, Von der Leyen kërkon heqjen e të drejtës së vetos

Publikuar më: 21/6/2022, ora 15:22

Presidentja e Komisionit Europian, Ursula von der Leyen, kërkon heqjen e të drejtës së vetos për vendimet në politikën e jashtme. Duke komentuar bllokimin e procesit të zgjerimit për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, ajo tha se vonesat në vendimmarrje janë bërë turpëruese dhe torturuese. Von der Leyen tha se votimi unanim duhet të zëvendësohet me atë me shumicë të cilësuar.

Bllokimi i Shqipërisë dhe RMV, Von der Leyen kërkon heqjen e të drejtës së vetos

Publikuar më: 21/6/2022, ora 15:22

Presidentja e Komisionit Europian, Ursula von der Leyen, kërkon heqjen e të drejtës së vetos për vendimet në politikën e jashtme. Duke komentuar bllokimin e procesit të zgjerimit për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, ajo tha se vonesat në vendimmarrje janë bërë turpëruese dhe torturuese. Von der Leyen tha se votimi unanim duhet të zëvendësohet me atë me shumicë të cilësuar.