Bob Dylan mbush 81 vjeç, “Dita Jonë” uron kantautorin dhe poetin që ka fituar çmimet Nobel e Oscar

Publikuar më: 24/5/2022, ora 07:32

Bob Dylan mbush 81 vjeç, “Dita Jonë” uron kantautorin dhe poetin që ka fituar çmimet Nobel e Oscar

Publikuar më: 24/5/2022, ora 07:32

Robert Allen Zimmerman e quajti veten Bob Dilan, i frymëzuar nga poeti Dylan Thomas, siç tregon në kujtimet e tij. Bob Dilan është nga përfaqësuesit më të denjë të muzikes rrok, aktivist, muzikant dhe poet i njohur, i nominuar disa herë për çmimin Nobel, të cilin e fitoi më 13 tetor 2016. Si artist, Dilan ka prodhuar me qindra këngë, ka regjistruar rreth 45 albume, ku përfshihen pothuajse të gjitha gjinitë muzikore tradicionale amerikane.

Bob Dylan mbush 81 vjeç, “Dita Jonë” uron kantautorin dhe poetin që ka fituar çmimet Nobel e Oscar

Publikuar më: 24/5/2022, ora 07:32

Robert Allen Zimmerman e quajti veten Bob Dilan, i frymëzuar nga poeti Dylan Thomas, siç tregon në kujtimet e tij. Bob Dilan është nga përfaqësuesit më të denjë të muzikes rrok, aktivist, muzikant dhe poet i njohur, i nominuar disa herë për çmimin Nobel, të cilin e fitoi më 13 tetor 2016. Si artist, Dilan ka prodhuar me qindra këngë, ka regjistruar rreth 45 albume, ku përfshihen pothuajse të gjitha gjinitë muzikore tradicionale amerikane.