Bullgari, partia e sapolindur fiton zgjedhjet, sinjale pozitive për Shkupin

Publikuar më: 15/11/2021, ora 17:17

Bullgari, partia e sapolindur fiton zgjedhjet, sinjale pozitive për Shkupin

Publikuar më: 15/11/2021, ora 17:17

Mundësia që Bullgaria të krijojë një qeveri të re u bë më konkrete të hënën pasi rezultatit të papritur të partisë së sapokrijuar kundër korrupsionit, në zgjedhjet e treta në 8 muaj. Me shumicën e votave të numëruara partia e re e qendrës “Ne vazhdojmë ndryshimin” ka siguruar mbi 25 përqind të mbështetjeve, duke lënë pas ish partinë në pushtet GERB. ​E krijuar vetëm disa javë më parë nga dy të diplomuar në Harvard, Kiril Petkov dhe Asen Vasilev, partia fitoi menjëherë mbështetjen për qëndrimin e fortë kundër korrupsionit dhe premtimin për reforma në sektorët kyçe të anëtarit më të varfër të BE-së.

Bullgari, partia e sapolindur fiton zgjedhjet, sinjale pozitive për Shkupin

Publikuar më: 15/11/2021, ora 17:17

Mundësia që Bullgaria të krijojë një qeveri të re u bë më konkrete të hënën pasi rezultatit të papritur të partisë së sapokrijuar kundër korrupsionit, në zgjedhjet e treta në 8 muaj. Me shumicën e votave të numëruara partia e re e qendrës “Ne vazhdojmë ndryshimin” ka siguruar mbi 25 përqind të mbështetjeve, duke lënë pas ish partinë në pushtet GERB. ​E krijuar vetëm disa javë më parë nga dy të diplomuar në Harvard, Kiril Petkov dhe Asen Vasilev, partia fitoi menjëherë mbështetjen për qëndrimin e fortë kundër korrupsionit dhe premtimin për reforma në sektorët kyçe të anëtarit më të varfër të BE-së.