Bullgaria: Nuk hiqet vetoja ndaj Maqedonisë së Veriut pa vendim nga qeveria e parlamenti

Publikuar më: 20/6/2022, ora 16:48

Bullgaria: Nuk hiqet vetoja ndaj Maqedonisë së Veriut pa vendim nga qeveria e parlamenti

Publikuar më: 20/6/2022, ora 16:48

Pavarësisht deklaratave premtuese të liderëve të shteteve anëtare, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut kanë pak gjasë të marrin dritën jeshile për çeljen e negociatave në samitin e 23 dhe 24 qershorit të Bashkimit Europian. Një propozim me 5 pika i Francës ofroi një rrugëdalje nga ngërçi i krijuar për shkak të vetos bullgare ndaj Shkupit, por Ministria e Punëve të Jashtme në Sofje bëri të ditur se deri në fundin e presidencës franceze nuk ka kushte për zgjidhjen e mosmarrëveshjes.

Bullgaria: Nuk hiqet vetoja ndaj Maqedonisë së Veriut pa vendim nga qeveria e parlamenti

Publikuar më: 20/6/2022, ora 16:48

Pavarësisht deklaratave premtuese të liderëve të shteteve anëtare, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut kanë pak gjasë të marrin dritën jeshile për çeljen e negociatave në samitin e 23 dhe 24 qershorit të Bashkimit Europian. Një propozim me 5 pika i Francës ofroi një rrugëdalje nga ngërçi i krijuar për shkak të vetos bullgare ndaj Shkupit, por Ministria e Punëve të Jashtme në Sofje bëri të ditur se deri në fundin e presidencës franceze nuk ka kushte për zgjidhjen e mosmarrëveshjes.