“Burra që vrasin gratë”, kur shtëpia nuk është më një vend i sigurt

Historia e Inës është vetëm njëra prej mijëra historive të ngjashme, ku gratë shqiptare janë dhunuar nga burrat. Teksa flet e përlotur, ajo e konsideron veten me fat sepse arriti t’i mbijetojë dhunës dhe bashkëshorti i saj nuk shkoi deri në aktin final të vrasjes. Por kjo nuk ishte e thënë për Sabrina Bengën, Klarita Ismalajan, Irvana Hykën, Liljana Buzon dhe Diana Vukajn. Ato janë vetëm disa prej vajzave dhe grave, që mbeten viktima të burrave, gjatë vitit 2021. Kjo listë e gjatë na tregon se dhuna ndaj grave dhe femicidi nuk janë raste të izoluara, por një fenomen dramatik i shoqërisë si dhe një sfidë për shtetin shqiptar.