Buxheti 2020, më pak investime për të ulur borxhin – A2

Buxheti 2020, më pak investime për të ulur borxhin

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj, ka nisur prezantimin e projektbuxhetit 2020. Qeveria parashikon një rritje ekonomike prej 4.1% gjatë vitit të ardhshëm, çka sipas ministres do të përkthehet në më shumë vende punë dhe rrjedhimisht në ulje të papunësisë. Ndërkaq, objektiv i ekzekutivit për 2020-ën mbetet edhe ulja e borxhit publik në nivelin e 62.2%.

I ftuar: Enriko Ceko, ekspert ekonomie.