Buxheti në funksion të zgjedhjeve? “Trefishimi për pagat tregon për një administratë elektorale”

Publikuar më: 11/1/2023, ora 22:29

Buxheti në funksion të zgjedhjeve? “Trefishimi për pagat tregon për një administratë elektorale”

Publikuar më: 11/1/2023, ora 22:29

Të gjithë parashikojnë se 2023 do të jetë një vit i vështirë për ekonominë, atë globale dhe shqiptare. Më pak rritje ekonomike, çmime të larta, një inflacion që vijon të na rrezikojë, së bashku me interesat gjithashtu në trajektore të fortë rritëse. Por nuk janë vetëm faktorët e jashtëm. Disa dinamika të brendshme pritet të kushtëzojnë ecurinë e ekonomisë sonë: janë zgjedhjet vendore në prag, amnistia e deklaruar nga qeveria dhe padyshim, ajo që ndodh sot në botë dhe në tregjet ndërkombëtare. Artan Gjergji thekson edhe një fenomen tjetër, në fryrjen e buxhetit për administratën.

Buxheti në funksion të zgjedhjeve? “Trefishimi për pagat tregon për një administratë elektorale”

Publikuar më: 11/1/2023, ora 22:29

Të gjithë parashikojnë se 2023 do të jetë një vit i vështirë për ekonominë, atë globale dhe shqiptare. Më pak rritje ekonomike, çmime të larta, një inflacion që vijon të na rrezikojë, së bashku me interesat gjithashtu në trajektore të fortë rritëse. Por nuk janë vetëm faktorët e jashtëm. Disa dinamika të brendshme pritet të kushtëzojnë ecurinë e ekonomisë sonë: janë zgjedhjet vendore në prag, amnistia e deklaruar nga qeveria dhe padyshim, ajo që ndodh sot në botë dhe në tregjet ndërkombëtare. Artan Gjergji thekson edhe një fenomen tjetër, në fryrjen e buxhetit për administratën.