Cakaj për raportin e DASH: Realist por inkurajues – A2

Cakaj për raportin e DASH: Realist por inkurajues

Ministri i Jashtëm i mandatuar Gent Cakaj gjatë një konference për shtyp ka komentuar gjerësisht raportin e Departamentit Amerikan të Shtetit, ku flitet për Shqipërinë.

Sipas ministrit, raporti ofron një ”panoramë realiste të kontekstit shqiptar”, por sipas tij ai ka tone përgjithësisht “inkurajuese”, ku nënvizohet që “Shqipëria është në një momentum pozitiv specifikisht në pjesën e reformës të drejtësisë” dhe thekson “rezultatet e luftës kundër lëndëve narkotike”.