Censusi i shpendëve, Liqeni i Prespës po shpopullohet nga viti në vit

Publikuar më: 15/1/2022, ora 13:41

Censusi i shpendëve, Liqeni i Prespës po shpopullohet nga viti në vit

Publikuar më: 15/1/2022, ora 13:41

Efektet e ngrohjes globale, përveç ndikimeve në kushtet dhe fenomenet atmosferike, po japin ndikimet e tyre edhe në botën e shpendëve. Për të 20-in vit radhazi, censusi i shpendëve që kryhet në parkun kombëtar të Liqenit të Prespës, jep të dhëna negative, sa i takon numrit gjithnjë e më të ulët të tyre, duke çuar drejt shpopullimit të këtij habitati që dikur ishte i mbushur me shpendë shtegtarë.

Censusi i shpendëve, Liqeni i Prespës po shpopullohet nga viti në vit

Publikuar më: 15/1/2022, ora 13:41

Efektet e ngrohjes globale, përveç ndikimeve në kushtet dhe fenomenet atmosferike, po japin ndikimet e tyre edhe në botën e shpendëve. Për të 20-in vit radhazi, censusi i shpendëve që kryhet në parkun kombëtar të Liqenit të Prespës, jep të dhëna negative, sa i takon numrit gjithnjë e më të ulët të tyre, duke çuar drejt shpopullimit të këtij habitati që dikur ishte i mbushur me shpendë shtegtarë.