Çfarë deklaronte Erdogan në janar për organizatat e Gulen gjatë vizitës në Shqipëri?

Publikuar më: 23/9/2022, ora 15:05

Çfarë deklaronte Erdogan në janar për organizatat e Gulen gjatë vizitës në Shqipëri?

Publikuar më: 23/9/2022, ora 15:05

Opozita e ka akuzuar qeverinë se mori vendimin për t’i hequr licencën kolegjit turk “Mehmet Akif” dhe kopshtit “Zubeyde Hanim” e diktuar nga presidenti i Turqisë, Recep Tayipp Erdogan, pasi sipas tij, ato janë degë të organizatës FETO, të drejtuar nga kleriku Fetullah Gulen, që për Turqinë konsiderohet organizatë terroriste. Në fjalën e tij në Kuvendin e Shqipërisë, më 17 janar 2022, Erdogan kërkoi hapur mbylljen e këtyre institucioneve, pasi sipas tij, përbëjnë rrezik edhe për vendin tonë.

Çfarë deklaronte Erdogan në janar për organizatat e Gulen gjatë vizitës në Shqipëri?

Publikuar më: 23/9/2022, ora 15:05

Opozita e ka akuzuar qeverinë se mori vendimin për t’i hequr licencën kolegjit turk “Mehmet Akif” dhe kopshtit “Zubeyde Hanim” e diktuar nga presidenti i Turqisë, Recep Tayipp Erdogan, pasi sipas tij, ato janë degë të organizatës FETO, të drejtuar nga kleriku Fetullah Gulen, që për Turqinë konsiderohet organizatë terroriste. Në fjalën e tij në Kuvendin e Shqipërisë, më 17 janar 2022, Erdogan kërkoi hapur mbylljen e këtyre institucioneve, pasi sipas tij, përbëjnë rrezik edhe për vendin tonë.