Çfarë ndodhi në Samitin e BE për Ballkanin Perëndimor?

Samiti mes liderëve të BE dhe Ballkanit Perëndimor ne Bërdo të Sllovenisë nuk e zhbllokoi procesin e zgjerimit, sepse Bullgaria, e cila nuk u tërhoq nga vetoja ndaj Shkupit. Në deklaratën finale u rikonfimua angazhimi i BE ndaj procesit të zgjerimit, ndërsa kërkohet zbatim reformash nga vendet e rajonit tonë.