Çfarë po ndodh me sezonin turistik dhe si krahasohet Shqipëria me vendet e rajonit?

Publikuar më: 22/7/2022, ora 21:00

Çfarë po ndodh me sezonin turistik dhe si krahasohet Shqipëria me vendet e rajonit?

Publikuar më: 22/7/2022, ora 21:00

Pavarësisht perceptimit se numri i turistëve këtë vit është në rënie, shifrat e INSTAT tregojnë të kundërtën, të paktën për muajin maj. Por “braktisja” e jugut në qershor korrik nga pushuesit, për ekspertë të turizmit nuk është thjesht një perceptim dhe kjo e ka një shpjegim. Rritja e çmimeve është arsyeja kryesore. Për të folur më shumë lidhur me sezonin turistik, numrin e turistëve dhe çmimet, në kushtet kur në media qarkullojmë pamjet e çadrave bosh, i ftuar në Business News Ismail Hoxha, ekspert për turizmin.

Çfarë po ndodh me sezonin turistik dhe si krahasohet Shqipëria me vendet e rajonit?

Publikuar më: 22/7/2022, ora 21:00

Pavarësisht perceptimit se numri i turistëve këtë vit është në rënie, shifrat e INSTAT tregojnë të kundërtën, të paktën për muajin maj. Por “braktisja” e jugut në qershor korrik nga pushuesit, për ekspertë të turizmit nuk është thjesht një perceptim dhe kjo e ka një shpjegim. Rritja e çmimeve është arsyeja kryesore. Për të folur më shumë lidhur me sezonin turistik, numrin e turistëve dhe çmimet, në kushtet kur në media qarkullojmë pamjet e çadrave bosh, i ftuar në Business News Ismail Hoxha, ekspert për turizmin.