Civici: Duhet rritur mbështetja për arsimit, por e vështirë 5%

Ndërsa Presidenti i vendit, Ilir Meta ktheu në Parlament buxhetin 2019 për të përmbushur kërkesat e studentëve, ekspertët argumentojnë se do të kërkojë kohë që mbështetja buxhetore për arsimin të rritet në 5% të GDP-së.
I ftuar në “A2 Business” të Aurora Sulçes, eksperti i ekonomisë, Adrian Civici argumenton se buxheti për arsimin duhet të rritet, edhe pse është vështirë që kapë menjëherë nivelin e kërkuar nga studentët.
Civici argumentoi në studion e “A2 Business” edhe rënien e konsumit dhe rritjen e çmimeve, si dhe vendimin e fundit të qeverisë, atë të shpërblimit të pensionistëve me 50 mijë lekë.

 • LAJMI I FUNDIT | Rama: 30 Qershorin e fituan qytetarët edhe për ne
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Gjithçka vjen pas 30 qershorit duhet ta fitojmë ne për qytetarët
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria u kërcënua, u godit, u lëkund, por nuk u rrëzua falë SHBA e BE
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria sot është çliruar nga makthi i gjysmës së parë të vitit
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria nuk do të shohë më djegie mandatesh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria nuk do të shohë më parti molotovësh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Ata që ndërmorën këtë aventurë, e pësuan edhe për të tjerët që vijnë pas
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Qëndruam në anën e duhur të historisë
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Zgjedhjet tona të brendshme nuk mund t’i ngjajnë zgjedhjeve të mëparshme
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: S’mund të ketë deputetë që shkojnë te njerëzit javën e fundit të fushatës
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Kush s’i përgjigjet ritmit të 30 qershorit, del nga projekti i vitit 2021
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Reforma në Drejtësi, as nuk diskutohet, as nuk negociohet
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Nuk kam disponim për marrëveshje politike që rrezikon drejtësinë