Çmimi Nobel për poetin Rudolf Marku: Peng i politikave të mbrapshta dhe lobingjeve

Publikuar më: 7/10/2022, ora 00:27

Çmimi Nobel për poetin Rudolf Marku: Peng i politikave të mbrapshta dhe lobingjeve

Publikuar më: 7/10/2022, ora 00:27

Edhe një herë, fituesi i çmimit Nobel për Letërsinë, ketë vit francezja Annie Ernaux, shkakton debate, për “peshën” reale në letërsi, ndërkohë që figura të tjera duket se shmangen, ndër to e edhe shkrimtari Ismail Kadare. Sipas poetit Rudolf Marku, i ftuar në A2 CNN, zhgënjimi i përvitshëm, ndoshta i vetë autorit të “Pallatit të Ëndrrave” dhe “Kronikës në gur”, nuk justifikohet për faktin që historikisht ku çmim ka qenë pre e lobingjeve, madje duhet parë me interes plejada e autorëve të mëdhenj që janë lënë jashtë ndër vite.

Çmimi Nobel për poetin Rudolf Marku: Peng i politikave të mbrapshta dhe lobingjeve

Publikuar më: 7/10/2022, ora 00:27

Edhe një herë, fituesi i çmimit Nobel për Letërsinë, ketë vit francezja Annie Ernaux, shkakton debate, për “peshën” reale në letërsi, ndërkohë që figura të tjera duket se shmangen, ndër to e edhe shkrimtari Ismail Kadare. Sipas poetit Rudolf Marku, i ftuar në A2 CNN, zhgënjimi i përvitshëm, ndoshta i vetë autorit të “Pallatit të Ëndrrave” dhe “Kronikës në gur”, nuk justifikohet për faktin që historikisht ku çmim ka qenë pre e lobingjeve, madje duhet parë me interes plejada e autorëve të mëdhenj që janë lënë jashtë ndër vite.