Dalai Lama, rimishërimi dhe Kina

Një dekadë më parë, Dalai Lama i vuri vetes një afat të rëndësishëm. Figura më e njohur budiste në botë tha se kur të mbushte 90 vjeç, ai do të vendoste nëse duhej rimishëruar – potencialisht duke i dhënë fund një roli që ka qenë kryesor për Budizmin Tibetan për më shumë se 600 vjet, por në dekadat e fundit është bërë një shtyllë elektrizuese politike në Kinë. Ndërsa Dalai Lama i 14-të, Tenzin Gyatso, thuhet se është ende në gjendje të mirë shëndetësore, ai tani është 85 vjeç dhe pyetjet mbi suksesionin e tij po rriten, së bashku me frikën se vdekja e tij mund të shkaktojë një krizë fetare në Azi.