Datë e re për zgjedhjet? Ekspertët komentojnë mundësitë e Presidentit

Presidenti i Republikës, Ilir Meta, është shprehur i gatshëm të dekretojë një datë të re për zgjedhjet vendore në Shqipëri, nisur nga kriza politike.

Kryeministri ishte i pari që nuk e mirëpriti këtë ide. “Shumica qeverisëse nuk ka asnjë pëlqim lidhur më asnjë diskutim për shtyrjen e datës së zgjedhjeve”, shprehej Edi Rama.

Ekspertët zgjedhor, Kristaq Kume dhe Afrim Krasniqi, ndajnë mendime të ndryshme për mundësinë që ka Presidenti për të firmosur një datë tjetër votimesh.

Shkarkoni aplikacionin e A2