Deportimi i mësuesit turk, a shkeli shteti shqiptar të drejtat e tij?

Dëshmitarë okularë dhe avokatët mbrojtës rindërtojnë operacionin e dëbimit të mësuesit gylenist nga Shqipëria, duke treguar për thirrjet e tij të dëshpëruara për azil dhe mungesën e avokatit dhe të përkthyesit. Por çfarë ndodhi me mësuesin 42-vjeçar Harun Çalik? A ishte i drejtë deportimin i tij drejt Turqisë apo përbente kjo një shkelje të konventave ndërkombëtare?

Gazetari Vladimir Karaj nga BIRN e ka ndjekur këtë temë dhe solli në Dita jonë detajet e kësaj ngjarjeje.