Deputeti shqiptar në Beograd: Nëse Ballkani i Hapur i përfshin të gjithë, atëherë Serbia nuk dominon dot

Publikuar më: 3/11/2021, ora 15:04

Deputeti shqiptar në Beograd: Nëse Ballkani i Hapur i përfshin të gjithë, atëherë Serbia nuk dominon dot

Publikuar më: 3/11/2021, ora 15:04

Deputeti i vetëm shqiptar në Parlamentin e Serbisë, Shaip Kamberi, thotë se nisma e Ballkanit të Hapur nuk mund të jetë kurrë efektive nëse në të nuk marrin pjesë të gjitha shtetet e Ballkanit Perëndimor. “Pavarësisht shprehjes së Serbisë se dëshirojnë bisedime për Kosovën me Shqipërinë, rruga e Serbisë për Shqipëri kalon nga Kosova dhe nuk mund ta anashkalojnë Kosovën. Besoj se në një Ballkan të Hapur gjithëpërfshirës, pra ku të jenë të shqiptarët, nuk mund të ketë dominim të Serbisë”, tha Kamberi i ftuar në Ditarin e drekës në A2 CNN.

Deputeti shqiptar në Beograd: Nëse Ballkani i Hapur i përfshin të gjithë, atëherë Serbia nuk dominon dot

Publikuar më: 3/11/2021, ora 15:04

Deputeti i vetëm shqiptar në Parlamentin e Serbisë, Shaip Kamberi, thotë se nisma e Ballkanit të Hapur nuk mund të jetë kurrë efektive nëse në të nuk marrin pjesë të gjitha shtetet e Ballkanit Perëndimor. “Pavarësisht shprehjes së Serbisë se dëshirojnë bisedime për Kosovën me Shqipërinë, rruga e Serbisë për Shqipëri kalon nga Kosova dhe nuk mund ta anashkalojnë Kosovën. Besoj se në një Ballkan të Hapur gjithëpërfshirës, pra ku të jenë të shqiptarët, nuk mund të ketë dominim të Serbisë”, tha Kamberi i ftuar në Ditarin e drekës në A2 CNN.