DËSHMI | Fundi i diktatorit me 4 klasë shkollë

Rumania përjetoi një nga regjimet më të rrepta në të gjithë Europën Lindore. Më shumë se 2 milionë persona besohet të jenë vrarë, burgosur, deportuar apo zhvendosur mes viteve 1945-1989. Historianët mendojnë se thuajse 100 mijë vetë, mes tyre priftërinj, mësues, mjekë dhe politikanë, humbën jetën në burgje. Shkaktari kishte një emër, ai që ende sot njihet si një nga njerëzit më të urryer në botë, jo vetëm nga rumunët. Nicolae Ceaușescu.

  • LAJMI I FUNDIT | Komiteti i Ekspertëve: Kemi vlerësuar indikatorët e situatës me pandeminë
  • LAJMI I FUNDIT | Komiteti i Ekspertëve: Mesatarja e rasteve ditore në javën e fundit ka pësuar rë
  • LAJMI I FUNDIT | Komiteti i Ekspertëve: Incidenca dyjavore, sipas gjetjeve, ka një tendencë ulje
  • LAJMI I FUNDIT | Komiteti i Ekspertëve: Është rritur numri i të infektuarve te moshat e reja
  • LAJMI I FUNDIT | Komiteti i Ekspertëve: Deri në këto momente janë vaksinuar rreth 9000 persona
  • LAJMI I FUNDIT | Komiteti i Ekspertëve: Numri i vizitave në banesë pati një rritje në mes të jana
  • LAJMI I FUNDIT | Komiteti i Ekspertëve: Numri i shtrimeve në spital në 8 shkurt arriti në 100