DËSHMI | Hungaria, nga komunizmi në demokraci

Budapesti është padyshim një nga atraksionet më të mëdha turistike dhe një nga qytetet më të bukura në Europë, që çdo vit tërheq rreth 20 milionë turistë të huaj. Sot, ai shërben si qendra kryesore politike, kulturore, tregtare, industrial dhe e transportit. Pjesa e përcaktuar nga UNESCO si Trashëgimi Botërore përfshin brigjet e Danubit, Lagjen Kalaja e Budës, Bulevardin Andrássy, Sheshin e Heronjve dhe hekurudhën nëntokësore Millenium, e dyta më e vjetër në botë. Edhe historia e Hungarisë, njësoj si bukuria natyrore, është shumë e pasur. Budapesti ishte pika qendrore e Revolucionit hungarez të 1848 deri në atë të 56-ës deri në tetor të 1989-ës, kur vendi u shpall Republikë.