DËSHMI | Revolucioni i kadifenjtë, tranzicioni i pushtetit në Çekosllovakinë komuniste

Ndonjëherë duhet shumë pak për të ndryshuar historinë. Dhe në pjesën më të madhe të ish-vendeve komuniste, ndryshimin e bënë studentët. Do të ndalemi sot tek “Revolucioni i kadifenjtë” apo siç njihet ndryshe edhe si “Revolucioni i butë” që ishte një tranzicion jo i dhunshëm i pushtetit, në atë çka në atë kohë ishte Çekosllovakia. Ngjarjet rrodhën nga 17 nëntori deri më 29 dhjetor 1989.
Protestat popullore kundër Qeverisë një-partiake, Partisë Komuniste të Çekosllovakisë, përfshiu studentët por edhe qytetarë të tjerë të të gjitha moshave, deri tek të moshuarit. Rezultati ishte fundi i regjimit 41-vjear i Partisë Komuniste.