Dështimi i skemës së pensioneve, ekspertja Shahini: Të hartohen strategji që përmirësojnë nivelin e jetesës

Publikuar më: 14/1/2022, ora 20:29

Dështimi i skemës së pensioneve, ekspertja Shahini: Të hartohen strategji që përmirësojnë nivelin e jetesës

Publikuar më: 14/1/2022, ora 20:29

Skema deficitare e pensioneve ka shkelur një nga parimet e buxhetit të shtetit dhe për këtë ka ndikuar informaliteti i lartë, largimi i fuqisë punëtore jashtë vendit si edhe mungesa e dëshirës për të gjetur zgjidhje nga ata që ata që hartojnë politika. Kështu u shpreh në studion e A2 Business News, ekspertja e ekonomisë Elona Shahini.

Dështimi i skemës së pensioneve, ekspertja Shahini: Të hartohen strategji që përmirësojnë nivelin e jetesës

Publikuar më: 14/1/2022, ora 20:29

Skema deficitare e pensioneve ka shkelur një nga parimet e buxhetit të shtetit dhe për këtë ka ndikuar informaliteti i lartë, largimi i fuqisë punëtore jashtë vendit si edhe mungesa e dëshirës për të gjetur zgjidhje nga ata që ata që hartojnë politika. Kështu u shpreh në studion e A2 Business News, ekspertja e ekonomisë Elona Shahini.