Dështon eksperimenti në Finlandë, të ardhurat bazë nuk siguruan punë – A2

Dështon eksperimenti në Finlandë, të ardhurat bazë nuk siguruan punë

Europa mund të tërhiqet njëherë e mirë nga ideja e të ardhurave të garantuara për individët e papunë. Finlanda ka publikuar të dhënat e para të një eksperimenti dyvjeçar dhe ato janë zhgënjyese. Personat që përfituan rreth 560 euro në muaj thjesht shijuan paratë, ndërsa nuk arritën të integrohen më mirë në tregun e punës.