Dështon referendumi për Kushtetutën e re, trazira në Kili

Publikuar më: 5/9/2022, ora 13:26

Dështon referendumi për Kushtetutën e re, trazira në Kili

Publikuar më: 5/9/2022, ora 13:26

62 për qind e qytetarëve në Kili kanë refuzuar Kushtetutën e re të propozuar që do të zëvendësonte atë të vendosur nën sundimin ushtarak të Augusto Pinochet. Banorët refuzuan në masë duke kundërshtuar shpalljen e Kilit një shtet shumëkombësh si dhe të drejtat e popullatës indigjene për tokën dhe burimet natyrore.

Dështon referendumi për Kushtetutën e re, trazira në Kili

Publikuar më: 5/9/2022, ora 13:26

62 për qind e qytetarëve në Kili kanë refuzuar Kushtetutën e re të propozuar që do të zëvendësonte atë të vendosur nën sundimin ushtarak të Augusto Pinochet. Banorët refuzuan në masë duke kundërshtuar shpalljen e Kilit një shtet shumëkombësh si dhe të drejtat e popullatës indigjene për tokën dhe burimet natyrore.