Detaje nga parku i artit, gjashtë vite diskutime, projekti ende në letër e video prezantimi

Thirrja për “Park Arti” u hap në mars të 2015-ës. Dy vite më vonë arkitekti italian Alfredo Pirri, i pranishëm në prezantimin e projektit tha se frymëzimin e ka gjetur tek Antonio Gramshi. Por, prej asaj dite kanë kaluar 6 vite dhe Ministrja tjetër e Kulturës rikthen vëmendjen te ky park arti.